FlytthjälpAtt anlita flytthjälp innebär i regel att du anlitar profesionell hjälp eller frågar vänner om hjälp inför en flytt. Det är ofta mycket värdefullt eftersom flytten ofta tar längre tid än du tror. Oavsett om du ordnar flytthjälp genom ett företag eller genom vänner finns det några saker som kan vara bra att tänka på.


Alternativ 1: Anlita flytthjälp

Genom en flyttfirma kan du få hjälp med mer eller mindre delar av flytten. Vissa aktörer hjälper till med nedpackning och uppackning medan andra endast transporterar dina tillhörigheter. Det finns både fördelar och nackdelar med att anlita flytthjälp.


Fördelar med flytthjälp

Det går smidigare och snabbare. Genom att anlita flytthjälp så lyfter du bördan från dina egna axlar och kan lägga tid på att organisera resten av flytten. Du kan också försäkra dig mot att saker går sönder eller försvinner under flytten.

Du behöver inte bära tunga saker själv. Flytthjälp har både muskelkraften och erfarenheten vilket sparar både dig själv och dina vänners goda vilja.


Nackdelar med flytthjälp

Det blir dyrare. Till skillnad från dina vänner så kostar flytthjälp pengar. Kom dock ihåg att du har möjlighet att använda dig av RUT-avdraget och på så vis få skattereduktion på en del av kostnaden.

Du måste ha bra framförhållning. Precis som när du bokar en flyttbil privat så är det viktigt att boka flytthjälp i tid. Gör du det med kort varsel kommer det med all säkerhet att bli dyrare och det finns också risk att ingen firma har möjlighet att hjälpa dig.


Att tänka på när du anlitar flytthjälp

Hör av dig till olika aktörer inom flytthjälp i god tid innan flytten och be om offerter. Detta kommer spara dig pengar och det kommer också göra att du kan lägga tid och energi på själva flyttpackningen. En rekommendation är att boka flytthjälp 15  dagar innan flytten.

Det gäller också att vara varsam med vilken flytthjälp du anlitar. NDD Flytt & Städ AB har tidigare skrivit om oseriös flytthjälp. Välj en seriös flytthjälp och gör research innan du anlitar någon.


Alternativ 2: Be vänner om flytthjälp

Det kan vara ekonomiskt fördelaktigt att ta hjälp av sina vänner, och det kan också bli roligare. Det finns dock en del saker som är viktiga att tänka på om du fortfarande vill ha kvar dina vänner efter flytten.


Fördelar vänner som flytthjälp

Det blir billigare. Att ta hjälp av vänner kostar generellt inga pengar. Det är dock viktigt att du ser till att kunna bjuda dina vänner på mat och dricka under flytten och gärna avslutar med till exempel pizza och öl.

Det blir roligare. Flytten blir på det här sättet lite trevligare i och med att du får umgås med dina vänner samtidigt.


Nackdelar med vänner som flytthjälp

Ni behöver bära själv. Har du ett stort bohag eller flyttar mellan två stora bostäder kan det bli för tungt och krångligt.

Du behöver planera. Det kräver större planering på förhand, både i och med att du behöver höra av dig till kompisarna i god tid och organisera flytten mycket bättre.

Du behöver ändå ordna transport. Du behöver antagligen fortfarande hyra en lastbil eller liknande, om inte din nya bostad ligger väldigt nära din gamla eller om du redan har en egen stor bil.

Du bär ansvaret. Du kan inte vara säker på att arbetet blir säkert utfört och det finns risk för att du och dina vänner blir osams om det inte fungerar smidigt


Att tänka på när du tar hjälp av vänner

Om du vill använda dig av dina vänner som flytthjälp, hör av dig till dom några veckor i förväg så de hinner planera och inte är uppbokade på annat. Se till att inte packa för tungt och att märka flyttkartonger och liknande ordentligt.

Köp mat och dricka innan så ingen av er behöver jobba på fastande mage. Var också noga med att visa tacksamhet för dina vänner och se till att ställa upp nästa gång de frågar dig om en tjänst. Se också till att boka eventuell flyttbil, hyra släp eller liknande i god tid så ni inte står utan på flyttdagen.

Fyll i offertförfrågan

 

Fyll i offertfårfrågan idag så kontaktar vi dig med en komplett offert enligt dina önskemål.

Kubikräknaren

 

Här här du beräkna din kubik inför flytt.


Packning

 

- PACKNING, MONTERING OCH INSTALLATIONER!

 

Vi hjälper Er med packning av Ert hem inför flyttningen. Våra trevliga och kompetenta packmästare ser till att Ert hem packas på ett tryggt och säkert sätt. Vårt material är miljövänligt och det mesta återanvänds. Vill ni packa en del själva och överlämna packningen av glas, porslin och det mest ömtåliga åt oss, så kan Ni givetvis göra detta. Våra packmästare hanterar ömtåligt gods med ett varsamt handlag.

 

Vi kan hjälpa till med montering av alla typer av möbler, diverse inredning och teknisk utrustning. Väggfast utrustning, kontorsmöbler och kontorsmaterial som exempelvis white boards, tv-apparater och storbildsskärmar, hyllor och mycket annat kan våra medarbetare hjälpa till med att montera. Vi monterar även IKEA-möbler.

Vi kan även ta hand om avfall i samband med demontering.